ZAVAROVALNIŠTVO MED SCILO IN KARIBDO: Iskanje prave poti

16.09.2022. Predstavniki zavarovalniške industrije so se v začetku meseca zbrali na  7. letni mednarodni konferenci, ki je tokrat potekala pod naslovom Zavarovalništvo med Scilo in Karibdo.
 
Na ...
Predstavniki zavarovalniške industrije so se v začetku meseca zbrali na  7. letni mednarodni konferenci, ki je tokrat potekala pod naslovom Zavarovalništvo med Scilo in Karibdo.
 
Na dogodku je sodelovala vrsta uglednih govornikov iz tako iz Slovenije kot tujine, ki so so iskali odgovore na to, kako najti pravo pot v sedanjih negotovih razmerah.
Najprej pandemija in interventni ukrepi države za zajezitev njenih negativnih posledic, nato še vojna v Ukrajini. Vse to je je povzročilo dvig cen energentov, hrane in proizvodov, potrebnih v kmetijstvu. Inflacija je začela rasti in prekinila več let trajajoče obdobje nizkih obrestnih mer.
 
V takšnih okoliščinah se seveda poraja veliko pomembnih vprašanj, o katerih so razpravljali govorniki na konferenci. Med drugim so govorili o trenutni ekonomski situaciji in njenem vplivu na zavarovalniški trg ter o ukrepih finančne industrije za dosego cilja Evrope postati prva podnebno nevtralna celina.
 
Dogodka so se udeležili tudi predstavniki Groupama Zavarovalnice Slovenija.


  Natisnite stran