Poslovni rezultati skupine Groupama za leto 2022 - uspešno leto s 15,9 milijardami evrov premijskih prihodkov

Poslovni rezultati skupine Groupama za leto 2022 - uspešno leto s 15,9 milijardami evrov premijskih prihodkov

Rezultati poslovanja skupine Groupama, ki danes šteje več kot 12 milijonov strank in več kot 31 tisoč zaposlenih v 10 državah, izpostavljajo premijski prihodek skupine, ki je v letu 2022 dosegel 15,9 milijarde evrov, medtem ko je čisti dobiček presegel 450 milijonov evrov. Skupina posluje stabilno s solventnostjo 20,7 % in ima potrjen rating A+. Mednarodno poslovanje se intenzivno razvija s 15-odstotno rastjo, kar prispevajo tudi podružnice Groupama v Sloveniji in na Hrvaškem. Na Hrvaškem beležijo 30-odstotno rast v primerjavi z lanskim letom, medtem ko so uspešno uvedli tudi poslovanje v Sloveniji leta 2022.
 
Močna zavezanost skupine Groupama trajnostnosti se potrjuje z dodatnimi 1,2 milijarde evrov trajnostnih naložb v infrastrukturo, nepremičnine in zelene obveznice med letoma 2022 in 2024, od tega je bilo 990 milijonov evrov naložb doseženih v letu 2022.
 
Kljub temu, da je bilo leto 2022 eno najtežjih v zgodovini skupine glede izgub, ki jih je povzročilo vreme, je Groupama pokazala močno odpornost s zelo dobrimi rezultati in ponovno potrdila svojo vodilno vlogo na področjih, kjer deluje ter svoj položaj v kmetijskem sektorju, zlasti glede zavarovanja škode, ki jo povzročajo podnebni vplivi je poudaril Jean-Yves Dagès, predsednik nadzornega odbora Groupama Assurances Mutuelles.
 
Skupina je objavila zelo solidne rezultate kljub izjemno neugodnim razmeram - največje izgube doslej povezane z vremenom in težke gospodarske ter finančne razmere, pospešeni inflacijski pritiski in nenaden porast obrestnih mer - to je rezultat stalne strategije nadzorovanega razvoja in previdnega večletnega upravljanja tveganj, tako finančnih kot zavarovalniških, je dodal Thierry Martel, izvršni direktor Groupama Assurances Mutuelles.
 

Natisnite stran