Groupama podpira solidarnost v lokalni skupnosti z donacijo za Zavod Franko

10.05.2023. Solidarnost preprosto pomeni zavzemanje človeka za človeka. Ni zgolj filozofski in etični pojem, pač pa temeljni predpogoj napredka človeške vrste. Zato je solidarnost tudi ena izmed temeljnih vrednot ...
Solidarnost preprosto pomeni zavzemanje človeka za človeka. Ni zgolj filozofski in etični pojem, pač pa temeljni predpogoj napredka človeške vrste. Zato je solidarnost tudi ena izmed temeljnih vrednot skupine Groupama in je izražena v številnih vidikih našega delovanja.
 
Zavedamo se, da moramo v prvi vrsti skrbeti za skupnost v kateri delujemo in da je solidarnost med nami potreba sodobnega sveta. Čas v katerem živimo je poln najrazličnejših izzivov, ki puščajo posledice na duševnem zdravju prebivalstva. Zato so bolj kot kdajkoli prej pomembne institucije, ki lahko ponudijo roko in pomoč ljudem v stiski.
 
Ena takšnih je Zavod Franko, ki izvaja programe namenjene osebam, ki imajo dolgotrajne težave v duševnem zdravju in potrebujejo pomoč na vsakodnevni ravni, da lahko samostojno živijo v skupnosti. Za večino od njih predstavljajo edino socialno omrežje, na katerega se lahko zanesejo. Brez njihove podpore bi nekateri ostali brez doma, v bolnišnici ali socialnovarstvenem zavodu, izolirani od zunanjega sveta in družbe. Pri delu jih vodi želja, da bi vsak posameznik lahko živel dostojno življenje v skupnosti in da bi imel največji možen vpliv na potek svojega življenja in izbire v njem.
 
Spodbujeni s potrebo po takšnih programih, ki jim za delovanje vedno primanjkuje sredstev, smo se odločili za donacijo in na ta način podprli zavod Franko v njihovem delovanju. Natisnite stran